vzwKoninklijke Soldatenclub Congo Lembeek
Lid van de Sint-Veroonmars.

De Soldatenclub Congo is één van de deelnemende groepen aan de jaarlijkse Sint Veroonmars laatste militaire mars in Vlaanderen. De Paasoptocht gaat door in Lembeek en andere aanpalende gemeentes.

 

Bij de stichting telde de vereniging 'zegge en schrijve' 32 leden, die een tenue van de Franse infanterie omgordden. Dit is nu geëvolueerd naar het Grenadiers regiment.

Momenteel maakt de Soldatenclub Congo met haar ruim 250 leden, waarvan de helft muzikanten, mede de trots uit van de Paasprocessie. De piekfijne uniformen en de discipline binnen haar rangen dwingen elk jaar opnieuw de bewondering af van de vele toeschouwers.

 

De Soldatenclub Congo is het enige regiment, waarvan het hoofdkwartier buiten het centrum is gevestigd.

 

De muzikanten van de groep blazen de reveille binnen de grenzen van het eigen gehucht ! Daarom ook, verzamelen de manschappen zich al om 6u30 het definitieve vertrek aan het oud gemeentehuis mag immers onder geen beding gemist worden.

 

De Congo paalt aan de gemeenten Clabecq en Braine le Chateau, wat meteen de traditionele aanwezigheid van een aanzienlijk aantal Walen in het regiment verklaart.

 

Koninklijke Soldatenclub Congo Lembeek vzw - wedesign jD - ©